FOTO: Čarodějnická běžkotúra 30.4.2012

Napsal KrálikOpičák, 2.5.2012

Počasí nás neodradilo a tak jsme ve složení Králik, Lenka, Malej Yetti, Zuzka, Karel, Irča a Marvin vyrazili na čarodějnickou běžkotúru na Vinařickou horku.

Původní plán vyjet už ve tři hodiny nevyšel a vyjížděli jsme někdy po čtvrt na sedm. Zpočátku se jelo dobře, asfaltky byly pěkně urolbované až k nádraží Kladno město. Stopa na Ostrovec už projetá nebyla, cestu nám kazil krutý severní vítr a jemný štěrk, na který jsme neměli navoskováno. Museli jsme tedy přimáznout – U Studničků jsme si dali jedno rychlý pivko.

carobezkyKdyž jsme vyjížděli od Studničků, zjistili jsme, že nevyjde ani druhý plán, dojet na Vinařickou horku na západ slunce. Přestože jsme nasadili zběsilé tempo a pověstný kopec Kameňák sjeli šusem, než jsme dojeli do Švermova, bylo sluníčko za obzorem. Nepomohlo nám ani to, že jsme pravidelně a vydatně přimazávali.

Nakonec nevyšel ani hlavní plán – vyjet na Vinařickou horku. I tak jsme ale byli spokojeni, nikdo se neztratil ve vánici a do Vinařic jsme dojeli všichni. Abychom večer ohřáli promrzlé údy, museli jsme místo čarodějnice spálit naše běžky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *